Sunday, December 11, 2011

senyum...

♥ SAYA akan SENYUM bila ORANG senyum KAT saya dan SAYA tetap akan SENYUM pada ORANG yang masam dekat saya..

SEBAB?

SENYUMAN itu IBARAT jangkitan dengan SENYUMAN kita dapat TENANGKAN hati kedukaan,
...
SENYUMAN itu IBARAT ubatan dengan SENYUMAN kita dapat bantu PULIHKAN kegusaran,

SENYUMAN itu IBARAT jelmaan dengan SENYUMAN kita dapat HADIRKAN SUATU keceriaan,

♥ SENYUM tanda CERIA dan SENYUM tanda KASIH SAYANG ! SENYUMLAH dari hati yang TENANG kerana itu jangkitan PALING BERKESAN (^___^)
Senyum itu sedekah, senyum itu awet muda, senyum itu kemesraan, senyum itu pengikat sahabat, senyum itu penambah kasih, senyum itu pelaris jualan, senyum itu pengiktirafan, senyum juga pemanis wajah, senyum menambahkan kecantikan dan yang pastinya senyuman itu membawa kebaikan.

Senyum juga perlu dimasukkan roh ikhlas, senyum ikhlas adalah senyum kerana Allah, senyum kerana menyahut perintah Allah dan Rasul. Orang Islam disuruh senyum dan dilarang sombong
dan sombong diri.
___________________________________________
Senyum biarlah pada tempatnya._____________________________________________

Senyum mesra datang dari hati yang baik, tulus dan ikhlas, senyum rekaan ialah senyuman pura-pura dan kejahatan.Orang yang mindanya terbuka dan bersangka baik akan melahirkan senyuman yang ikhlas, orang yang bahagia senang mengukirkan senyuman, senyumannya kelihatan manis dan indah.

Orang yang sedang menghadapi tekanan jiw
a sukar melahirkan senyuman, senyumannya kelihatan kurang indah dan tawar serta kurang menarik.

Senyumlah selalu bila bertemu kawan, senyum tidak menggunakan banyak tenaga tetapi ianya mempunyai banyak kebaikan, disenangi anak isteri, rakan taulan, jiran tetangga dan sudah tentulah yang paling istimewa dikasihi Allah.

Senyuman melahirkan kegembiraan dan kebahagiaan serta mendekati Allah, bersamanya rahmat dan nikmat yang tidak dapat dijual-beli.

No comments:

Post a Comment